Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

Till kalendern

• Elva år på elva minuter: Pam Fredman om sin tid som rektor

[2017-06-21] I en filmad webbintervju berättar Pam om livet som högsta chef med alla dess förväntningar och utmaningar.

• Ny rapport kartlägger hat och hot på nätet i Norden

[2017-06-20] Hur näthat ska stoppas är en aktuell fråga i alla nordiska länder. Att kommentarsfält fylls med hotfulla och sexistiska inlägg är ett demokratiproblem, då det riskerar att tysta röster i det offentliga rummet. Men att komma åt förövarna är inte helt enkelt. Ett av problemen är att lagstiftningen på området inte är uppdaterad. Därför har Nordisk information för kunskap om kön (NIKK), på uppdrag av Nordiska ministerrådet, kartlagt den rättsliga regleringen av hat och hot på nätet.

• Dokumentation ger stöd för kunskapsförmedling om växtförökning

[2017-06-20] Kunskap i hur växter förökas bevaras genom att den praktiseras, men när praktiken minskar begränsas kunskapsförmedlingen. Dokumentation kan då fungera som ett stöd för att förmedla förökningserfarenheter, konstateras i en ny avhandling från Göteborgs universitet.