Bild på person som håller tal.

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

• Ny bokserie sätter fokus på kulturarv

[2017-11-21] Göteborgs universitet växlar upp sitt arbete med kritiska kulturarvsstudier. 2018 påbörjas en stor bokserie utgiven av Cambridge University Press. Serien ska innehålla cirka 50 titlar som kommer att finnas fritt tillgängliga på nätet.

• Mer lärarfokus på "hur" än "vad" eleverna redovisar i det multimodala skolarbetet

[2017-11-20] Att förena multimodalt språk- och kunskapsutvecklande textarbete med bedömning innebär såväl möjligheter som svårigheter i skolundervisningen. Det visar en aktuell avhandling vid Göteborgs universitet.

• Evolutionsteorin gav litteraturen en epokgörande utmaning

[2017-11-17] Efter Charles Darwins On the Origin of Species 1859 började brittisk och amerikansk litteratur att fyllas av nya människobilder. I en ny avhandling undersöks den epokgörande utmaning som evolutionsteorin innebar för litteraturen och de andra konsterna.