Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

Till kalendern

• Syrisk arkeolog forskar om hotade kulturarv

[2017-04-21] Hur skyddar vi hotade kulturarv? Det är något som intresserar syriska arkeologen och forskaren Anas Al Khabour både professionellt och privat. Via programmet Scholors at Risk (SAR) har han en tjänst på institutionen för historiska studier vid GU.

• Regeringen utser Eva Wiberg som ny rektor

[2017-04-20] Idag, torsdag 20 april, har regeringen formellt beslutat att utse Eva Wiberg till ny rektor för Göteborgs universitet. Den 1 juli tillträder hon sitt nya uppdrag.

• "Staten bör ge mer stöd till skolor med behov"

[2017-04-20] Resursfördelningen i skolan är inte tillräckligt behovsstyrd. Ett av de förslag Skolkommissionen presenterar i dag, torsdag, är en statlig delfinansiering till undervisning och elevhälsa som fördelas med hänsyn till elevernas socioekonomiska bakgrund. - På sikt bör den statliga resursstyrningen stärkas ytterligare, skriver Jan-Eric Gustafsson, Skolkommissionens ordförande och professor i pedagogik vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik på DN Debatt.