Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

Till kalendern

• Rekryteringen av ny prorektor igång

[2017-02-14] Universitetsstyrelsen beslutade vid sitt möte igår, torsdagen 16 februari, att påbörja rekryteringen av en ny prorektor för Göteborgs universitet.

• Nytt mått visar på ökad makt och möjligheter för kvinnor

[2017-02-20] I dagarna lanseras ett index som gör det möjligt att jämföra kvinnors fri- och rättigheter i tid och rum på ett helt nytt sätt. Det är forskningsprogrammet Varieties of Democracy (V-Dem) vid Göteborgs universitet som tagit fram indexet som visar att kvinnors makt och möjligheter har ökat kraftigt de senaste hundra åren.

• Trendbrott inom barnfetma - sjunkande BMI hos 8-åriga pojkar

[2017-02-20] Efter decennier av ökande barnfetma går det nu åt motsatt håll. Bland 8-åriga pojkar i Sverige har andelen med övervikt och fetma minskat till de lägsta nivåerna sedan tidigt 1990-tal, visar en studie från Sahlgrenska akademin.