Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

Det måste bli dyrare att konsumera dåligt

[2017-07-22] Elbilsrevolutionen i all ära. I förlängningen är det inte kampen mellan fossilt och förnybart som är det centrala, utan frågan om vad som är en hållbar livsstil. Det menar de experter som Dagens ETC talat med. Välj sida: Ponera följande.

[ETC]

Positivt utlåtande för Gazyvaro (obinutuzumab) som ny behandling vid tidigare obehandlad follikulärt lymfom

[2017-07-22] Det vetenskapliga rådet inom europeiska läkemedelsmyndigheten är positiv till att det målinriktade läkemedlet Gazyvaro godkänns för behandling av tidigare obehandlad follikulärt lymfom.

[Onkologi i Sverige]

Guide: 13 platser i Stockholm en "techturist" inte får missa...

[2017-07-22] Stockholm har flest unicornbolag i världen per capita efter Silicon Valley. Klar...

[DiGITAL]

Tobias vinner över tvivlarna gång på gång

[2017-07-22] Han möttes av tvivel när han startade fotbollsmagasinet Offside. Men Tobias Regnell har aldrig slutat att tro på de långa reportagen - det lönade sig. I dag driver han ett mindre medieimperium och hyllas för sina journalistiska insatser.

[Göteborgs-Posten]

Fackspråk i tid och otid

[2017-07-22] De flesta verksamheter kräver ett fackspråk. Fiskaren har en packe fackord som snickaren inte känner till, och omvänt. Detsamma gäller genetikern och grammatikern, skriver GP:s språkexpert Lars-Gunnar Andersson.

[Göteborgs-Posten]

Massor av mingel på Hamnkalaset

[2017-07-21] Torsdagen, som var första dagen på Hamnkalaset blev en varm och solig dag. Besökarna njöt av livemusik och aktiviteter, några med en smältande glass i handen.

[Nya Wermlands-Tidningen]

Vi har blivit kontinentala

[2017-07-21] Sommar, sol, semester och kö till Systembolaget. Under juni, juli och augusti vill man slappna av, tränga bort stress och vardagsproblem.

[Bohusläningen]

Lugnt på pollenfronten

[2017-07-21] Pollen. Trots att det värsta av pollensäsongen är över kan de som är allergiska inte pusta ut riktigt än. I Skövde har mängden pollen dock inte varit högre än vanligt.

[Skaraborgs Allehanda]

Även politiken borde vägledas av randomiserade kontrollerade studier

[2017-07-21] Detta är en opinionstext. Åsikterna som förs fram här är skribentens egna. För läkare är det självklart att RCT, randomiserade kontrollerade studier, är det rimliga sättet att försöka jämföra och mäta effekten av olika behandlingsmetoder.

[Dagens Medicin]

I dag informeras riksdagsutskott om IT-skandalen

[2017-07-21] Klockan ett i dag informeras riksdagens försvarsutskott och trafikutskott om turerna kring Transportstyrelsens IT-skandal. Det är den första formella information som oppositionen ges.

[Sveriges Radio]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?