Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

Mäktigt 30-mannaband på Nefertiti

[2017-10-20] På lördag bjuds Nefertitis publik på en resa genom den kubanska musikhistorien. Reseguider blir den kubanska stororkestern El Rey Shangó Superior Orchestra, med Göteborgsbaserade Rolando Lara i spetsen. - Du är så blank om pannan, sminka dig!

[Göteborgs-Posten]

Så ser du stjärnfallet i natt: Titta inte på mobilen

[2017-10-20] Rester från den historiska kometen Halley ger stjärnfall på himlen nätterna mellan fredag och söndag. Meteorregnet kallas Orioniderna och det visar sig som ljusstreck på himlen mellan 16 och 26 oktober.

[Omni]

Historiskt rymdgrus lyser på himlen

[2017-10-20] Rester från den historiska kometen Halley ger stjärnfall på himlen nätterna mell...

[Sydsvenskan]

Historiskt rymdgrus lyser på himlen

[2017-10-20] Rester från den historiska kometen Halley ger stjärnfall på himlen nätterna mellan fredag och söndag. Det är gruskorn som kommer in i jordens luft och börjar glöda, säger astrofysikern Maria Sundin. Orioniderna heter meteorregnet.

[Norrköpings Tidningar]

Historiska kometrester faller över jorden - bildar meteorskur

[2017-10-20] Under helgen faller resterna efter Halleys komet in i jordens atmosfär, och kommer att teckna glödande streck över natthimlen. - Har man tur kan det bli väldigt spektakulärt, säger Maria Sundin, astrofysiker vid Göteborgs universitet.

[Göteborgs-Posten]

Italiensk resa med Quartetto di Cremona

[2017-10-20] Dagarna runt månadsskiftet kommer Quartetto di Cremona att turnera runt i Skåne, Halland och Göteborg. De spelar bland annat Boccherini och Verdi, på anrika instrument.

[Epoch Times]

Hon har skrivit om hedersvåld

[2017-10-20] Omkring ett hundra personer har dömts för olika hedersrelaterade brott i Sverige, men det finns fortfarande stora kunskapsluckor på området. Kriminologen Jamila Hussein har skrivit om heder och hedersvåld.

[Kriminalvården]

Därför måste Varberg bli större

[2017-10-20] Stärk Varberg som utbildningsort, fortsätt bygga bostäder och se till så att kommunikationerna fungerar. Det är formeln för att få kommunen att växa enligt panelen som Västsvenska handelskammaren bjudit in till diskussion.

[Hallands Nyheter]

Så ska biblioteken motverka falska nyheter

[2017-10-20] Årets Biblioteksting hålls i Västerås med temat alternativa fakta, "fake news" och kunskapsresistens. Den 25 oktober hålls konferensen i Västerås med diskussioner om samhällsutmaningar och bibliotekets roll.

[Fagerstaposten]

Ny professor i Göteborg

[2017-10-20] Thomas Erhag har utnämnts till professor i offentlig rätt vid Juridiska institutionen, Handelshögskolan. Thomas Erhag forskar inom offentlig rätt med inriktning mot välfärds- och europafrågor.

[InfoTorg Juridik]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?