Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bidra till framtiden - genom gåva eller donation

Göteborgs universitet är idag ett av landets största lärosäten med över 37 000 studenter och en rikt differentierad forskning.
Ända sedan starten av dåvarande Göteborgs Högskola 1891 har donationer från privatpersoner varit viktiga. Ett exempel är donationen från Oscar Ekman som möjliggjorde byggandet av huvudbyggnaden i Vasaparken.

Göteborgs universitet blir liksom andra universitet alltmer beroende av olika bidragsgivare och stiftelser i takt med att den statliga finansieringen minskat i betydelse. Donationer och gåvor är därför mycket viktiga för stora delar av forskningen och utvecklingen.

Genom att bidra ekonomiskt till universitetet skapar du bättre förutsättningar för en ökad kunskap som kan vara till stor nytta för många – idag och i framtiden.

Läs mer om olika sätt att stödja Göteborgs universitet

En gåva betyder så mycket

En gåva betyder så mycket. Den kan vara skillnaden mellan framgång och misslyckande i ett forskningsprojekt. Jag är själv forskare på hjärnans sjukdomar och vet av egen erfarenhet att också en liten summa kan ha avgörande betydelse. Forskning är ofta som att lägga ett pussel med tusentals bitar. Saknas en liten bit kan upptäckten utebli.

Göteborgs universitet är ett stort universitet. Vi har tusentals forskare som är verksamma inom breda fält som medicin, naturvetenskap, ekonomi, juridik, samhällsvetenskap, humaniora och konst. Alla behöver pengar. Och glöm inte att även en liten summa kan ha stor betydelse.

Pam Fredman
Rektor

 

Kontaktinformation

Gunilla Persson

Box 100, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Rosenlundsgatan 4

Telefon:
031-786 5416

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2016-10-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?